Menu Close

Dinsdag 7 augustus,

We sorteren even wat in de camper kan blijven liggen, en wat er morgen mee naar huis moet en rijden naar Reykjavik. Om 09:45 overhandigen we de sleutels van de auto aan Eimskip. Jurgen en Friso zijn ook hier. Mayke en Laurens zijn vanmorgen op het vliegtuig naar huis gestapt, maar Jurgen en Friso blijven nog een paar dagen. We wensen ze nog een fijn verblijf in IJsland, en nemen de taxi naar Guesthouse Aurora.
En wat doe je op de laatste dag in IJsland zonder vervoer? We gaan dus winkelen, en bezoeken het fallusmuseum. Alle normale gebruiksvoorwerpen zijn hier uitgevoerd in de vorm van een penis. De klink van de deur, de geldkist, de pennen, alles dus. De grootste penis is die van een potvis, en meet 1 meter en 70 centimeter.
We kopen in Reykjavik nog wat souvenirs, gaan uit eten en vervolgens vroeg naar bed. Morgen om 04:30 loopt de wekker weer af.

Woensdag 8 augustus,

04:30, De wekker loopt af. Even de douche in, ontbijten, spullen pakken en naar de bus lopen. Even later verlaten we het al volledig in zonlicht badende Reykjavik. Een goed uur voor het vliegtuig vertrekt staan we op het vliegveld in Kevlavik, en hebben al ingechecked. We zitten aan de rechterkant van het vliegtuig, wat dus wil zeggen dat je niet veel ziet. Links houd je nog lang uitzicht op IJsland. Af en toe vangen we nog wel een glimp van IJsland op als we naar links kijken. Het vliegtuig is de Leifur Eiricsson. Boven Schotland hebben we nog wel een mooi uitzicht. Een uurtje later staan we aan de grond op Schiphol. We nemen de trein naar Duivendrecht, stappen over naar Utrecht, stappen over naar Den Bosch, Stappen over naar Best waar we met de auto worden opgehaald.Het was wederom een hele fijne vakantie. IJsland is werkelijk top, en ik vermoed dat we er volgend jaar weer zullen zijn. Nu nog 22 foto rolletjes wegbrengen, het reisverslag in de computer zetten, 2 uur video bewerken en de internetsite bijwerken. Dus er volgt nu nog een stukje napret.
Verder is me het 4x4en erg meegevallen. Wat in het begin als spannend werd ervaren zou nu een fluitje van een cent zijn. De moeilijke pasages waar ik met het zweet in mijn handen zat, waren enkel te danken aan het feit dat je toch een camperunit mee zeult welke af en toe behoorlijk op en neer zwaait. Zonder deze unit zijn alle in dit reisverslag genoemde wegen uitstekend te rijden met een 4×4 wagen.
Bij ons vorig bezoek aan IJsland in 1999 hebben we alle grote bezienswaardigheden van IJsland welke met een gewone wagen bereikbaar waren gezien, en dat ging in een rap tempo. Dit jaar hebben we op advies van “De IJslandspecialist” een kleiner gedeelte van IJsland intensiever beleeft, en dat is heel goed bevallen. Voor een eerste bezoek denk ik nog steeds dat wij daarvoor in 1999 de ideale route hebben gereden. Je wilt toch graag al die dingen zien die in boeken beschreven staan.
Ik hoop dat ik een goede indruk heb kunnen geven over hoe wij IJsland beleeft hebben, en ik hoop dat een ieder die dit leest er iets mee kan. Voor vragen kun je natuurlijk altijd even een mailtje sturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *