Menu Close

Bestemming Canada

Het is ongeveer 16:00 lokale tijd als we de luchthaven van Vancouver verlaten om ons hotel op te gaan zoeken. Het was een lange vlucht, maar met twee films, een paar tijdschriften en een telefoon gevuld met mijn eigen muziek is de tijd redelijk snel voorbij gegaan.

De eigen muziek was erg prettig om de geluiden van de mede passagiers te onderdrukken. Hoewel het soms erg grappig was dat de circa 8 kinderen van baby tot peuterleeftijd soms spontaan in koor begonnen te huilen was het luisteren naar mijn favoriete muziek in die omstandigheden meer dan welkom.

Het gross van de kinderen mocht in Callgary het vliegtuig al verlaten zodat het laatste uur naar Vancouver ondanks het gebulder van de twee Rolls Royce motoren leek op een serene stilte.

Onze kamer van het Century Plaza hotel bevind zich op de 25ste etage. Het uitzicht op enkele gigantische nog hogere glazen gebouwen is prachtig. Vooral de nachten zijn daardoor erg mooi. Van de eerste nacht kunnen we enorm vaak genieten. Ten eerste is zo’n nacht die in de middag om 18:00 begint erg lang, maar minimaal 5 keer die nacht worden we gewekt door het geluid van gillende sirenes. Enkele keren scheurt een brandweer wagen ons hotel voorbij, maar meestal zijn het ambulances.

Vancouver

Vandaag hebben we de hele dag om Vancouver te bezichtigen. Tussen de vele glazen hoogbouw voelen we ons wel erg nietig. Spiegelingen, duizelingwekkend hoge gebouwen, fonteinen, kunstmatige watervallen, straatmuzikanten en in Chinatown veel zwervers, junks en drugsdealers.

Chinatown laten we dan ook weer snel achter ons om onze weg te vervolgen naar de haven waar twee cruise schepen van enorme afmetingen liggen afgemeerd. Hoewel we geen van beide ‘stadsmensen’ zijn genieten we van deze zon overgoten dag.

De keuze van ons restaurant wordt mede bepaald door de muziek keuze van de eigenaar. Muse, Radiohead, Coldplay en zo meer. Bovendien is de sfeer in het de tot restaurant omgebouwde fabriek erg prettig.

Vroeg in de avond zoeken we ons bed weer op. Morgen de camper oppikken. De rondreis gaat beginnen.

1EV 2233

1EV 2039

1EV 2051

1EV 2135

1EV 2159

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *