Menu Close

Faeröer eilanden en IJsland

Al een paar jaar staan de Faeröer eilanden hoog op mijn lijstje om te bezoeken. De eilandengroep ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland, Noorwegen en IJsland. De naam zou kunnen komen van het Deens fár wat schaap betekend en Øer dat staat voor eilanden.

Onze camper -een Mitsubishi L200 met opzetunit- is tijdens onze reizen altijd ons huis en uitvalsbasis en moet daarom ook mee. Dat houdt dus in dat ik dit jaar moet gaan varen. Omdat Ans niet graag de boot als transport middel gebruikt begin ik mijn reis alleen. Op 29 juli rijd ik naar Hirtshals in Denemarken om vervolgens met de boot naar de Faeröer te gaan. Ik heb daar ongeveer twee en een halve dag om de eilanden te “verkennen”. Daarna gaat de boot verder naar IJsland waar ik op 4 augustus aankom. Op deze blog ga ik mits mijn internetverbindingen het toestaan minimaal één keer per week een update plaatsen.

20090919-027kMocht je deze camper onderweg zien staan dan ben ik waarschijnlijk niet ver uit de buurt.

 

Aanstaande week is een week van voorbereiden en dingetjes testen. De test om remote mijn blog van een update te voorzien leverde al meteen frustratie op. Je wil niet weten hoe traag zo’n mini laptop wordt als er automatische updates ongevraagd worden gedownload. Via mijn eigen netwerk is daar nog wel overheen te komen, maar als dat straks via mijn HTC moet lopen in het van duur mobiel internet voorziene buitenland zou deze laptop wel eens zijn eerste vliegles kunnen krijgen. Vandaar dat ik zojuist de auto-update van Windows maar heb uitgezet. De computer protesteerde nog en waarschuwde dat het levensgevaarlijk was om de auto update uit te zetten, maar wie houd er nu niet van een beetje spanning in zijn leven.

De finale test komt zometeen als ik in mijn camper uit het bereik van mijn eigen netwerk middels mijn HTC ga trachten mijn blog te voorzien van deze update. Het is nu vrijdag 22 juli, 11:49. Mijn verhaal is opgeslagen, de computer gaat uit, en ik ga naar de camper. Ik ben benieuwd hoe laat deze blog gepubliceerd is.

Kom dus regelmatig terug als je het leuk vind een beetje met ons mee op reis te gaan. 

5 Comments

  • Gerry

   Tijdens mijn reis zal ik wellicht nog eens een foto binnen in de camper maken. Nu moet hij nog worden ingericht en staat alles op de banken, op het bed en op de vloer.

   Groetjes,

   Gerry

 1. Pascale

  Zo te zien is het toch gelukt Gerry, maareh….. jij gebruikt Windhoos??? Dat had ik toch niet van je verwacht 😉

  Goede reis en veel plezier. Wij gaan jouw/jullie blog zeker volgen!

  Groetjes uit Gorkum

 2. Jan Jaap & Annemiek

  Hey Gerry,
  We hebben je camper gezien…..op het plaatje hierboven lol
  Een hele goeie reis en we zijn erg benieuwd naar alle ervaringen en gaan zeker duimen voor je!!!
  Groetjes JJ & A

 3. W.

  Jullie reis in Zwitserland is die ook met de opzetunit gemaakt? Ik las ergens dat dit problemen kan geven omdat de unit breder is dan de auto. Hoe hebben jullie dit opgelost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *