Menu Close

Lezing over IJsland

Afgelopen dinsdag (8 november 2011) mocht ik op uitnodiging van Het Katholiek Vrouwengilde Sint Birgitta uit Veghel een lezing geven over IJsland. Locatie van de lezing: Theater “De blauwe kei”. De verwachtte opkomst lag tussen de 60 en 80 personen.

Ik denk dat het normaal is dat je voor aanvang toch enigszins zenuwachtig bent. Niet voor het vertellen van het verhaal. Ik heb inmiddels genoeg kunnen oefenen op de voor ons lastig uitspreekbare woordjes zoals Eyjafjallajökull en Fjaðrágljufur om me daarover druk te maken.

In mijn hoofd spelen zich vlak voor de lezing vaak de doemscenario’s door het hoofd dat je de beamer aansluit, en dat wat je ook probeert het beeld niet verder komt dan de pakweg 14 inch van mijn laptopscherm wat voor een opkomst van tussen de 60 en 80 personen niet echt ideaal is voor een lezing.

Gelukkig ging dat in Veghel meteen helemaal perfect. Om 19:45 was de opkomst nog aan de lage kant, maar toen ik om 20:00 kon beginnen waren er ongeveer 70 mensen in de zaal.

Het vertellen over IJsland brengt me altijd weer een stukje terug naar dit prachtige land. Mijn beloning is dan dat het enthousiasme overspringt naar de zaal waar de mensen duidelijk onder de indruk zijn van de veelzijdige IJslandse landschappen en de bijbehorende verhalen. 

Na afloop van de lezing was er natuurlijk de gelegenheid voor het stellen van vragen en konden geïnteresseerden even snel bladeren door mijn boek “Ode aan IJsland”.

Het boek is in principe drukklaar, maar ik moet nog een uitgeverij enthousiast zien te krijgen om het boek daadwerkelijk uit te geven.

 

Aldeyarfoss uit "Ode aan IJsland"

De Aldeyarfoss langs de Sprengisandur Route in IJsland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *