Menu Close

Terug naar de Faeröer

In 2011 verbleef ik bijna drie dagen op de Faeröer eilanden. Het was een korte kennismaking met deze eilandengroep gelegen in de Atlantische oceaan in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. Met een oppervlakte van ongeveer 1393 vierkante kilometer is het nog niet eens een derde deel van de provincie Noord Brabant.

Het reizen vergt echter iets meer moeite. De Faröer bestaan namelijk uit 18 eilanden waarvan er 17 bewoond zijn.

Om een beetje een idee te krijgen van waar deze eilanden groep ligt:

europa

De eilanden groep ligt binnen de rode circel. Met geel is globaal de route aangegeven. Eerst rijden we via Hamburg en Denemarken naar Hirsthals, waar we met de boot verder gaan naar Thorshavn.

faroer

Op de Faröer gaan we natuurlijk genieten van de natuur. Bijzonder voor mij zijn de steile kliffen, de watervallen, maar ook de papegaaiduikers, Jan van Genten en wat er zoal aan vogelleven te vinden is. Toen ik in 2011 naar de grootste Papegaaiduiker kolonie van de Faröer op zoek ging kwam ik uit op een erg mistig Mykines. Op zich gaf dat aan de foto’s wel een mystieke sfeer, maar ik hoop dat die sfeer dit jaar achterwege blijft.

20110801-045

20110801-019

Voor dit jaar hoop ik op andere interessante weersomstandigheden. Ik weet nog dat na een wandeling bij Gjöv, een klein dorpje uitkeek op een enorm mooie wolkenlucht. Interessant weer is voor een fotograaf belangrijker dan mooi weer.

20110802-077

Mits ik onderweg zo nu en dan internet heb zal ik proberen een en ander op de blog te plaatsen. Is er geen internet…. Dan is het wachten tot we weer thuis zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *