Menu Close

Van 13 tot en met 21 juni 2015

De reis is samengesteld in samenwerking met IJsland Tours, aangesloten bij de ANVR en SGR, en wordt begeleid door fotograaf Gerry van Roosmalen, auteur van het boek “Ode aan IJsland”.

Gedurende de reis bezoeken we onder andere de Hraunfossar, een waterval die na ongeveer 40 kilometer onder het lavaveld Hallmundarhraun heeft gestroomd over een lengte van bijna 900 meter de rivier de Hvíta in stroomt. We bezoeken Grundarfjörður met zijn markante berg Kirkjufell, gaan op zoek naar zeehonden bij Ytri Tunga, wandelen over het goudgele strand van Rauðisandur, klimmen naar de Dynjandi waterval en gaan bij Latrabjarg de papegaaiduikers fotograferen.

We overnachten in goede accommodaties waar we in de avonduren in kunnen gaan op de techniek van de fotografie, of als het weer er zich voor leent op pad te gaan.

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers, en is geschikt voor zowel de doorgewinterde als de beginnende fotograaf die meer uit zijn/haar camera wil halen.

  • De prijs voor deze reis bedraagt € 2695,00 per persoon op basis van een tweepersoons kamer.
  • Reserveringskosten: € 35,00 per boeking.
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking,
  • Overnachtingen zijn op basis van halfpension. (ontbijt en diner)
  • Alle boekingen gaan via www.ijslandtours.nl.

De prijzen zijn inclusief de vlucht van Nederland naar IJsland vv, en inclusief luchthavenbelasting.

IJsland, het land van vuur en ijs, het land van elfen en trollen, het land van bloedige saga’s, het land van de Aurora Borealis. IJsland een paradijs voor fotografen. Tijdens deze 9 daagse reis maken we kennis met een groot deel van het westen van IJsland.

Dagindeling

De eerste dag

We verzamelen om 11:00 uur op schiphol. Om 14:00 vertrekt onze vlucht naar Kevlavik op IJsland. Na aankomst brengen we een bezoek aan het geothermische gebied Krýsuvík waar we kennis maken met de sterk ruikende zwavelbronnen en modderpotten. Daarna rijden we door naar ons eerste hotel in de buurt van Borgarnes.

 

Dag 2

Vandaag bezoeken we het schiereiland Snæfellsnes met z’n prachtige rotsformaties, kleine vissersdorpjes en vele kraters van slapende vulkanen. We bezoeken o.a. het zwarte kerkje van Budir, Ytri Tunga en de boog van Arnarstapi.

IJsland – SnaefellsjokullDe gletsjer Snaefellsjokull torent hoog boven het landschap uit.
Snaefellsnes wordt ook wel eens IJsland in een Notendop genoemd omdat veel kenmerkende eigenschappen van het IJslandse landschap, zoals vulkanen, vogelrotsen, gletsjers etc. hier te vinden zijn.

Diner en overnachting in Grundarfjördur (2 nachten).

     

Dag 3

Vandaag bekijken we de noordkant van het schiereiland. We bezoeken o.a. de markante berg Kirkjufell, die we vanaf verschillende locaties gaan fotograferen.

  

Dag 4

Vanochtend maken we de oversteek naar de Westfjorden.

We varen via het eilandje Flatey, dat ooit als ontmoetingscentrum fungeerde voor de vele vissers die op de omringende eilanden woonden.

IJsland – Flatey – Frank BradfordFlatey is een heel fotogeniek eiland met prachtig gekleurde huizen. Ook heeft het een prachtig kerkje , waar het plafond en het altaar in de jaren zestig beschilderd zijn door de Catalaanse schilder Baltasar Samper met dramatische taferelen uit het IJslandse landschap. We brengen de dag door op het eiland en varen rond 17:00 uur varen verder naar de Westfjorden.

Diner en overnachting in de omgeving van Patreksfjördur (3 nachten).

 

Dag 5

Deze dag bezoeken we o.a. de waterval Dynjandi, een van de mooiste watervallen van IJsland, die uit verschillenden kleinere watervallen bestaat. In grote hoeveelheden stort het water van een hoogte van 100 meter als een soort bruidssluier naar beneden. Via een aantal kleinere watervallen stroomt het water verder naar de fjord Arnarfjördur.

Dag 6

Deze dag zijn we te vinden op Latrabjarg, een 400 meter hoge klif en de woonplaats van veel papegaaiduikers, alken en meeuwen.

Ook bezoeken we het rood-goude strand van Rauðisandur.

Dag 7

Vandaag verlaten we de Westfjorden en rijden richting Reykholt waar we o.a. andere een bezoek brengen aan de watervallen Hraunfossar en de Barnafoss.

Diner en overnachting in Reykholt.

Dag 8

Vanaf Reykholt rijden we naar het zuiden. Als de wegcondities het toelaten rijden we over de hooglandenroute Kaldidalur naar het Nationale Park Thingvellir. Bij helder weer hebben we  prachtige vergezichten over de gletsjer Langjökull. Tegen de avond arriveren we in Reykjavík.

Diner en overnachting in Reykjavík.

Dag 9

In de ochtend hebben we tijd om het centrum van Reykjavík te bezichtigen. Denk daarbij onder andere aan het stilistisch vormgegeven van Sólfar, door velen gezien als een vikingschip, maar bedoeld als een ode aan de zon, het nieuwe cultuur- en muziekgebouw Harpa of de imposante kerk Hallgrímskirkja.

Begin van de middag zullen we afreizen naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

in Mei 2015 houden we een kennismakingsbijeenkomst voor de deelnemers van deze reis.  Tevens is er gelegenheid voor het stellen van vragen en zullen we alvast globaal ingaan op de techniek van het fotograferen van het IJslandse landschap en wat je daarvoor zoal nodig hebt.

Meteen reserveren? Westfjorden reis 2015

Tips:

  • Als je je camera niet goed kent neem dan je handleiding mee
  • Zorg voor voldoende geheugen kaartjes
  • Een kabel ontspanner kan heel nuttig zijn

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weers- of andere omstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten de dagindeling te wijzigen.

Voor vragen over deze reis kunt u contact opnemen met:

IJsland Tours

Tel.: +31 (0)30-230.80.10

Of

Gerry van Roosmalen. 

Tel.: +31 (0)413-490890

IJsland tours is aangesloten bij:  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *